مهجوریت رشته های هنری

به گزارش اسپند دود کن، خبرنگاران/چهارمحال و بختیاری انتخاب رشته تحصیلی در طول زندگی جزو یکی از مهم ترین انتخاب های سرنوشت ساز هر فردی به شمار میرود، منشا این انتخاب به دبیرستان و آن گاه به دانشگاه هر فرد باز می شود، در این میان علاوه بر خود فرزندان، والدین هم در انتخاب های فرد اثرگذار هستند و چه بسا نقش آنان پررنگ تر از فرزندان باشد، بعضی از آن ها هم چون خود رویای دکتر یا مهندس شدن را در سر می پرورانده و به آن نرسیده اند، اینک این رویا را برای فرزند خود متصور و او را وادار به تحصیل در یک رشته خاص می نمایند.

مهجوریت رشته های هنری

به گزارش اسپند دود کن، رویای مهندس و پزشک شدن عموما افراد را از رشته های هنری باز داشته است، اگرچه این فکر در گذشته ها بیشتر خود را نشان می داد، اما امروزه و باتوجه به مورد اقبال قرار گرفتن رشته های هنر در دبیرستان و دانشگاه، باز هم این رشته ها مورد مظلومیت و مهجوریت قرار گرفته اند.

رشته های هنر عموما پولساز نیست

افسانه قانی عضو هیات علمی گروه فرش دانشگاه هنر فارسان در گفت وگو با اسپند دود کن در مورد دلایل بی توجهی به رشته های هنری در دبیرستان و دانشگاه های ایران، اظهار کرد: یکی دلایل اصلی این مسئله، مربوط به نبود عایدی در این رشته ها و به عبارتی پولساز نبودن آن ها است.

وی اضافه کرد: تجربه نشان داده است کسی که به سمت رشته های هنری می رود، معمولا تمایل به انجام کار متفاوت دارد، والدین بیشتر به رشته ها به چشم منبع عایدیی نگاه می نموده اند و از گذشته تا به امروز، رشته های پزشکی و مهندسی چون عایدی بالاتری داشته و دارند، مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: به اسم مثال مدت زمانی را که یک طراح فرش برای طراحی یک نمونه کار صرف می نماید، یکماه بوده و نهایت عایدی این فرد 10 میلیون تومان است، درحالی که یک پزشک می تواند در یک ساعت حتی تا ده میلیون عایدی داشته باشد.

این استادیار دانشگاه اعلام کرد: کسی که می خواهد به رشته های هنری ورود کند، نباید به این رشته ها به اسم منبع عایدی خود نگاه کند و عایدی خود را باید به وسیله رشته های دیگر جبران کند.

قانی اعلام کرد: تعداد فارغ التحصیلان فرش، صنایع دستی، گرافیک و ... در کشور زیاد است، این افراد باید زمان زیادی را برای پیروز شدن در حرفه خود صرف نمایند و می توان گفت از هر 100 فردی که وارد رشته های هنری می گردد حدود دو تا سه نفر آنان پیروز هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: بعضی از افرادی که به رشته های هنری تمایل پیدا می نمایند از خانواده های مرفه بوده و از آن جا که به رشته های هنری علاقه مند هستند، وارد این زمینه ها می شوند، بعضی از این افراد هم از بهره هوشی بالایی برخوردار هستند و نمی توان گفت شخصی که به این رشته ها متمایل می گردد، هوش کمتری دارد.

قانی پیدا کردن شغل مناسب را یکی از دلایل فرستادن فرزندان به دانشگاه دانست و اضافه کرد: اگر افراد بدانند که به وسیله رشته های هنری می توانند تامین شوند، به سمت این رشته ها سوق پیدا می نمایند، اگر آینده نگری مالی در مورد رشته های هنری رخ دهد، بسیاری از خانواده ها تمایل زیادی به رشته های هنری پیدا می نمایند.

این استادیار فرش در مورد اثرات رشته های هنری بر روح و روان شرح داد: افرادی که در این رشته ها تحصیل می نمایند، روحیه حساس تری داشته و ممکن است زودتر ناراحت یا عصبانی شوند، اما هنر در ذات خود آرامش بخش است، به توصیه پزشکان یا روان شناسان افرادی که به آلزایمر مبتلا می شوند، باید به سمت انجام کارهای هنری گرایش پیدا نمایند.

مریم قاسمی- مربی گروه صنایع دستی دانشگاه هنر فارسان در مورد نبود تمایل برای انتخاب رشته های هنر در دبیرستان و دانشگاه، اظهار کرد: یکی از این دلایل مربوط به نبود وجهه اجتماعی در رشته های هنری است و رشته های مطرح جامعه دارای شان اجتماعی بالاتری در سطح جامعه هستند و معمولا این تفکر که فرد پزشک یا مهندس باهوش تر است، از سطح جامعه برداشت می گردد.

وی اضافه کرد: نبود اعتماد به یافتن کار در رشته هنر از دیگر دلایل بی توجهی نسبت به این رشته است، از طرف دیگر نگاه به رشته هنر که تنها یک تفنن بوده و نبود احتیاج به آن به وسیله مردم مختلف احساس می گردد.

این مربی گروه صنایع دستی دانشگاه با بیان اینکه دانستن یک رشته هنری، یک مهارت به شمار میرود، ادامه داد: اگر فرد آن مهارت را به درستی یاد بگیرد، می تواند از آن کسب عایدی کند، طبق آنالیز های اجرا شده در سطح چهارمحال و بختیاری، رشته های تجسمی مانند ارتباط تصویری و معماری مورد استقبال دانشجویان استان قرار گرفته و احتیاج به این رشته ها در استان، احساس می گردد.

قاسمی با اشاره به اینکه سرفصل های دروس رشته های هنر در دانشگاه ها به درستی تدوین نشده است، گفت: به همین علت دانشجو مهارت لازم را کسب نمی نماید، دانشگاه ها نتوانسته اند خلاقیت و کسب عایدی را در رشته های هنری مدیریت نمایند، تصمیم گیری درست دانشگاه های برای جذب دانشجو بسیار حیاتی است، متاسفانه برنامه ریزی درستی به وسیله دانشگاه های استان صورت نگرفته تا در نهایت ثمره آن دانشجویان فارغ التحصیل بیکار در رشته های هنری نباشد، رشته های فرش و صنایع دستی قابلیت عایدیزایی را در صورت رفع شدن ایرادات این رشته ها دارند.

این مربی گروه صنایع دستی دانشگاه هنر فارسان ادامه داد: این امکان وجود دارد که افراد بدون ورود به دانشگاه و به صورت تجربی رشته های هنری را یاد بگیرند و شاید بهتر و سریع تر از دانشگاه، این حرفه ها را یاد بگیرند.

وی با بیان اینکه یادگیری رشته های هنری باعث ایجاد آرامش می گردد، اظهار کرد: رشته هایی مانند نگارگری، سفالگری و خوشنویسی در مقایسه با دیگر رشته ها بسیار بر روح و روان اثرگذار هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "مهجوریت رشته های هنری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهجوریت رشته های هنری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید