طرح رتبه بندی رستوران ها با سِرو غذاهای محلی برگزار می گردد

به گزارش اسپند دود کن، جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری با معرفی غذاها، پیش غذاها، دسرها و دمنوش های محلی شمال ایران، از 30 تیر تا 1 مردادماه در بام سبز رامسر برگزار می گردد.

طرح رتبه بندی رستوران ها با سِرو غذاهای محلی برگزار می گردد

سری جشنواره های سفره ایرانی، فرهنگ جهانگردی که قرار است با نمایشگاه غذاهای محلی، مسابقه آشپزی، انتخاب غذاهای برتر، نمایش های آیینی غذا، نشست ها و کارگاه های علمی خوراک ایرانی و نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با تهیه غذا همراه باشد، در هشت منطقه کشوری برگزار می گردد که نخستین جشنواره به میزبانی استان مازندران و با مشارکت استان های گیلان، گلستان و قزوین از 30 تیر تا 1 مردادماه در بام سبز رامسر برگزار می گردد.

جشنوراه دوم 13 تا 15 مردادماه در شهر تبریز خواهد بود که استان های زنجان، آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل در آن حضور دارند. سومین جشنواره سفره ایرانی در شهر کرمانشاه از 3 تا 5 شهریورماه با همراهی استان های همدان، کرمانشان، کردستان و ایلام برگزار می گردد. مشهد نیز از 24 تا 26 شهریورماه محل برگزاری جشنواره چهارم است که استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و بعلاوه سمنان در آن حضور دارند.

شهر اصفهان از 28 تا 3 مهرماه میزبان پنجمین جشنواره سفره ایرانی است که با حضور استان های البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان همراه است.

ششمین سفره ایرانی نیز در شهر یزد گسترده خواهد شد که از 19 تا 21 آبان ماه استان های یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان، غذاهای محلی و برندهای خوراک خود را عرضه می نمایند.

هفتمین جشنواره نیز از 25 تا 27 آذرماه در شهر شیراز برگزار می گردد که استان های فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان در آن شرکت دارند و جشنواره هشتم هم به میزبانی بوشهر با حضور استان های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جزایر خلیج فارس از 8 تا 10 دی ماه برگزار می گردد.

طبق اظهارات علی باقر نعمتی زرگران دبیر این جشنواره، نتایج حاصل از این جشنواره های منطقه ای به صورت ملی مورد آنالیز قرار می گیرد تا در نهایت غذا به نشانی برای استانداردسازی و رتبه بندی رستوران ها تبدیل گردد. پس از آن برای حضور برندها و غذاهای برگزیده این جشنواره ها در رویدادهای بین المللی کوشش می گردد و سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی نیز این جریان را حمایت می نماید.

او لحاظ کردن غذاهای برترِ این جشنواره ها در منوهای رستوران های کشور بویژه بین راهی ها را یکی از اهداف این جشنواره برشمرد که در نتیجه به افزایش شمار جهانگردان یاری خواهد شد.

برندسازی غذاهای ایرانی در صنعت جهانگردی جهان، استانداردسازی واحدهای پذیرایی و رستوران ها در ارائه خوراک بومی، ارتقاء رفاه و توسعه اقتصاد جوامع محلی، افزایش آمار جهانگردان ورودی به کشور، تنوع بخشی جاذبه های کشور با تاکید بر تنوع غذایی موجود، ایجاد زمینه و بستر معرفی و استفاده از اطلاعات غذاهای محلی در سفرهای داخلی و خارجی، توسعه نقش غذاهای محلی در منوهای هتل ها و واحدهای پذیرایی، افزایش سطح رقابت در ارائه خدمات جهانگردی، حمایت از تنوع فرهنگی، معرفی و احیاء خوراک های بومی مهجورمانده، معرفی و ترویج غذاهای سنتی و سالم و کم هزینه و حلال، کشف طعم های نو، آنالیز و معرفی نذری پزی و معرفی مواد اولیه، گیاهان و ادویه های منحصر به فرد ایرانی از جمله اهداف این جشنواره های هشت گانه منطقه ای است.

مدیرکل بازاریابی و تبلیغات جهانگردی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز یکشنبه (13 تیر) در معاونت جهانگردی برگزار گردید، گفت که غذا سهم چشمگیری در اقتصاد جهانگردی جهان دارد، نزدیک به 200 میلیارد دلار از اقتصاد جهانگردی جهان در بخش غذا هزینه شده و طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی، هر جهانگرد در هر سفر 150 تا 200 دلار برای غذا هزینه می نماید.

نعمتی اضافه کرد که ایران یکی از سه مکتب غذایی جهان است که باید نسبت به استانداردسازی و افزایش نقش این شاخص در اقتصاد سفر کوشش کرد. می خواهیم به وسیله این جشنواره و احصاء غذاهای بومی، این حوزه را از حالت انفعالی به اثرگذار تبدیل کنیم.

دبیر جشنواره سفر ایرانی، فرهنگ جهانگردی درباره ضرورت مشارکت برندها و مراکز پذیرایی و رستوران ها در این جشنواره گفت:

در اقتصاد و فعالیت های این چنینی که رویکردی مردمی دارند، نمی توان دستوری برخورد کرد و غذایی را به رستوران ها تحمیل کرد، ما می توانیم غذا را به عنوان یکی از آیتم های معین نماینده در رتبه بندی و استانداردسازی رستوران ها قرار دهیم، چون وظیفه سازمان میراث فرهنگی و جهانگردی بسترسازی و لحاظ کردن استانداردها است و نمی توان دستوری برخورد کرد.

محسن رنجبر مدیرکل مطالعات و آموزش جهانگردی که در سیاست گذاری این جشنواره مشارکت داشته است، با اشاره به شاخص های سفره ایرانی و مطالعاتی علمی که برای برگزاری چنین رویدادی اجرا شده، گفت: این جشنواره برای نخستین بار با چنین رویکرد، سبک و سیاق برگزار می گردد و هدف از آن برندسازی غذاهای سنتی و بومی کشور و قرار دادن آنها در منوی رستوران ها و استانداردسازی این مراکز بر آن اساس بوده است.

دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و جهانگردی استان مازندران، به عنوان میزبان نخستین دور از جشنواره سفره ایرانی بیان نمود که در ملاقات با مدیران رستوران ها و مراکز پذیرایی بین راهی در محورهای کندوان، سوادکوه و کناره و هراز، بازنگری جزیی روی داشته های سفره های غذایی این منطقه داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که در تمام این سال ها چه غفلتی داشتیم. به همین دلیل خواستیم فرصت میزبانی به استان مازندران داده گردد تا چابکی در این حوزه شکل گیرد.

وی گفت که امیدواریم با برگزاری این جشنواره، به ارتقای سطح کمّی و کیفی پذیرایی جهانگردی یاری گردد، چرا که متاسفانه هنوز رستوران ها غذا را جدی نگرفته اند.

بزرگ نیا در پاسخ به نقدی که درباره شرایط رستوران های بین راهی مازندران به عنوان یکی از استان های مسافرپذیر کشور، گفت که اینکه گفته گردد رستوران های بین راهی مازندران کیفیت ندارد، کمی بی انصافی است در محور هراز و کندوان رستوران های خوبی هم پیدا می گردد، حتی اخیرا که ما پروانه این رستوران ها را تمدید نکردیم یک سری، استانداردهای خود را بهتر کردند. در هر حال برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند رستوران ها را به باور تغییر برساند.

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا

به "طرح رتبه بندی رستوران ها با سِرو غذاهای محلی برگزار می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح رتبه بندی رستوران ها با سِرو غذاهای محلی برگزار می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید