بنگاه ها و زیرمجموعه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید حمایت شوند، دولت فعالان مالی را تنها نخواهد گذاشت

به گزارش اسپند دود کن، معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه نباید اجازه دهیم بنگاه ها و فعالان مالی دچار ورشکستگی شوند، گفت: دولت با تمام ظرفیت در کنار فعالان مالی بخش های مختلف خواهد بود و آن ها را تنها نخواهد گذاشت.

بنگاه ها و زیرمجموعه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید حمایت شوند، دولت فعالان مالی را تنها نخواهد گذاشت

به گزارش اسپند دود کن به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، دکتر اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (شنبه) در جلسه ای با مدیران و مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه فعالان و بنگاه های اقتصادی زیرمجموعه این وزارتخانه نظیر هتل ها، اقامتگاه ها و بخش فراوری صنایع دستی بیشترین آسیب ها را از شیوع ویروس کرونا متحمل شده اند، گفت: باید با اقدامات و برنامه ریزی های مناسب اجازه ندهیم بخش های گردشگری و صنایع دستی و زیرمجموعه های این بخش ها دچار آسیب شوند.

حمایت از حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به گزارش های وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مورد فعالیت ها و اقدامات بخش های مختلف این وزارتخانه اعلام کرد: بخش های زیرمجموعه این دستگاه اجرایی نقش مهمی در اشتغال زایی، ارزآوری و افزایش فراوری در کشور ایفا می نمایند و گزارش عملکرد سال های 97 و 98 این وزارتخانه بیانگر برنامه ریزی ها و اقدامات مناسب این وزارتخانه است.

او اضافه نمود: با شیوع کرونا، ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا پروتکل ها و دستورالعمل هایی تدوین کرد که برای همه بخش ها لازم الاجرا است و البته این تصمیمات و پروتکل ها با تبعاتی در بخش های مختلف نیز همراه بوده است که یکی از اصلی ترین تبعات بر بخش گردشگری تحمیل شده و منجر به کاهش سفرها و درنتیجه ضرر و زیان هتل ها، تورها و آژانس های گردشگری شده است.

دکتر جهانگیری در ادامه با تبریک سال جدید به همه دست اندرکاران و کارکنان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: یکی از تصمیمات مهم دولت برای مدیریت بیماری کرونا تعطیلی بخش های اصلی خود بوده است که به همین دلیل از 10 اسفند بخش آموزش کشور که بیش از 50 درصد بدنه دولت را تشکیل می دهد، به طور کامل تعطیل شد و در سایر دستگاه های دولتی نیز حضور کارکنان به صورت یک سوم و شیفتی بود. البته بخش هایی از دولت نظیر بخش بهداشت و درمان و بخش هایی که مسئول تأمین نیازهای ضروری جامعه هستند به صورت سه شیفت و شبانه روزی فعالیت دارند.

معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اهمیت بخش های زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد: بر اساس گزارش های دکتر مونسان، به رغم اینکه سال 98 به دلیل اتفاقات و حوادث، جزو سخت ترین سال ها بود اما درآمدهای ارزی این وزارتخانه بیش از 11 میلیارد دلار بوده که عددی عظیم است و نمی توان از آن چشم پوشی کرد.

او همچنین با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری، برنامه اقدام ملی گردشگری و دیگر اسناد توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی توضیح داد: تدوین این اسناد و برنامه ها اهمیت فراوانی دارند که باید به صورت جدی دنبال شوند و در سال 99 در دولت به تصویب برسد.

دکتر جهانگیری بر ضرورت حمایت همه نهادها و بخش های مختلف ازجمله نظام بانکی از بنگاه های اقتصادی زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تأکید کرد و اضافه نمود: بنگاه ها و فعالان اقتصادی زیرمجموعه این وزارتخانه کانون مهمی برای اشتغال زایی و ارزآوری هستند و باید موردحمایت قرار گیرند.

افزایش قدرت روبرو با مسائل، هنر مدیریت است

معاون اول رئیس جمهوری بابیان اینکه شیوع کرونا همه کشورها را در برگرفته و این بیماری به چالش عظیم جهانی تبدیل شده است، گفت: پیش بینی های مهمی در مورد تبعات اقتصادی شیوع این ویروس در سراسر جهان اجرا شده و طبیعتاً همه بخش ها و ظرفیت های مادی و معنوی کشور ما نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. مهم ترین هنر مدیریت این است که قدرت روبروه خود را با این بیماری و عبور از شرایطی که کرونا بر ما تحمیل نموده است، بالا ببریم.

او با تأکید بر اینکه موضوع سلامت و درمان مردم اصلی ترین و مهم ترین اولویت دولت است، اعلام کرد: در کنار این اولویت مهم، مسائل و تبعات اقتصادی ناشی از کرونا نیز اولویت مهمی است که باید برای عبور از آن برنامه ریزی کنیم.

دکتر جهانگیری اضافه نمود: نباید تسلیم شرایط پیش رو شویم و درعین حال نباید چشم خود را بر عوارض، تبعات و پیامدهای ناشی از شیوع کرونا ببندیم. باید برای جبران آسیب ها و خسارات ناشی از شیوع کرونا بر بخش های مختلف اقتصادی نظیر هتل ها، اقامتگاه ها و مراکز گردشگری برنامه ریزی جدی داشته باشیم.

او ادامه داد: تصور اینکه بتوانیم بدون هزینه و آسیب از این مقطع عبور کنیم تقریباً غیرممکن است. همان گونه که مردم در این شرایط دچار مسائلی شده اند و هزینه می دهند، بخش خصوصی، دولت و سایر بخش ها نیز هزینه هایی را پرداخت خواهند کرد تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

تحریم های ظالمانه باید برداشته گردد

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه البته مردم از شرایط و منابع اقتصادی دولت مطلع هستند، گفت: ما در تحریم ظالمانه ای از سوی آمریکا به سر می بریم و رئیس جمهوری آمریکا با نهایت پررویی به اسپند دود کن اعلام می نماید که ایرانی ها برای لغو تحریم ها درخواستی به ما نداده اند.

او افزود: ملت ایران چه درخواستی باید بدهد؟ ملت ایران از ابتدا اعلام نموده که در شرایطی که همه مردم جهان باجان خود در حال مبارزه با ویروس کرونا هستند، باید تحریم های ظالمانه آمریکا برداشته گردد.

دکتر جهانگیری خطاب به رئیس جمهوری آمریکا توضیح داد: ملت ایران می گوید شما در کشور خودتان که بیش از همه درگیر این ویروس هستید و جان دادن انسان ها را در پیش روی خود می بینید، بگذارید ملت ایران از منابع درآمدی خود استفاده کند. بگذارید مرد ایران زندگی نمایند و مانند سایر ملت ها برای مقابله با این ویروس خطرناک راهکارهایی عالمانه در پیش بگیرد.

او اعلام کرد: ملت ایران می گوید تحریم ها را بردارید تا بانک مرکزی به منابع درآمدی خود دسترسی پیدا کند و بتواند ضرورت ها و نیازهای مقابله با کشور را تأمین کند. اگر موانع را بردارید حتماً بهتر می توانیم با کرونا مبارزه نموده و این شرایط را مدیریت کنیم. شما مهم ترین منبع درآمدی ایران که نفت است را به روی ملت ایران بسته اید و اجازه خرید نفت ایران را به کشورهای دیگر نمی دهید.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه توضیح داد: باوجود شرایط سخت اقتصادی اما با انسجام، وحدت و هماهنگی می توانیم این شرایط را مدیریت نموده و از آن عبور کنیم.

او با اشاره به برنامه ریزی های دولت برای جبران آسیب ها و خسارات بنگاه های اقتصادی، گفت: دولت 750 هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ سود 12 درصد برای بنگاه های آسیب دیده به شرط حفظ نیروی کار در نظر گرفته و 250 هزار میلیارد ریال دیگر از منابع دولتی برای یاری به اقشار آسیب پذیر تخصیص داده است.

دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه بانک مرکزی و نظام بانکی کشور با جدیت پای کار آمده و مصمم است به بنگاه های آسیب دیده یاری کند، از پیشنهاد ها و راهکارهای ارائه شده از سوی نظام بانکی برای یاری به کسب وکارهای آسیب دیده قدردانی کرد.

کار شبانه روزی در دوران پسا کرونا

او در بخش پایانی سخنان خود از برنامه ریزی ها و اقدامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قدردانی کرد و گفت: مدیران این وزارتخانه و سایر دستگاه های اجرایی باید باکار شبانه روزی برای دوران پس از کرولا برنامه های روشنی داشته باشند تا با تحریک تقاضا مانع از آسیب رسیدن به فعالان اقتصادی و بنگاه های زیرمجموعه خود گردد.

معاون اول رئیس جمهوری توضیح داد: رئیس جمهوری نیز با تمام توان برای مقابله با کرونا پای کار است و در تمام ایام تعطیلات عید نوروز، روزی نبوده که چند جلسه در این خصوص برگزار ننموده باشد. باید با به کارگیری همه ظرفیت های دولت، بخش خصوصی و نهادهای مختلف به گونه ای برنامه ریزی کنیم که بتوانیم با سرفرازی و حداقل هزینه و آسیب این مقطع را پشت سر بگذاریم.

منبع: میراث آریا

به "بنگاه ها و زیرمجموعه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید حمایت شوند، دولت فعالان مالی را تنها نخواهد گذاشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بنگاه ها و زیرمجموعه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید حمایت شوند، دولت فعالان مالی را تنها نخواهد گذاشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید