قرص برای عفونت دندان؛ معرفی 5 قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان

به گزارش اسپند دود کن، اگر قبل یا بعد از مراجعه به دندانپزشک دچار عفونت شده باشید، قطعا شما نیز بدنبال قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان خود خواهید بود. در این خصوص داروهای مختلفی به عنوان قرص برای عفونت دندان وجود دارد؛ از جمله مترونیدازول و آموکسی سیلین که در ادامه به عوارض و نحوه مصرف آن ها اشاره خواهیم کرد.

قرص برای عفونت دندان؛ معرفی 5 قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان

اسپند دود کن | سرویس سلامت - شاید برای شما نیز اتفاق افتاده باشد که صبح از خواب بیدار شوید و در آینه با صورتی ورم کرده روبرو شوید. اگر چه ممکن است در ابتدا وحشت زده شوید اما به لطف پیشرفت علم دندانپزشکی جای نگرانی وجود ندارد، چرا که می توانید با مراجعه به نزدیکترین دندانپزشکی و معاینه شدن توسط دندانپزشک تحت درمان دارویی قرار بگیرید. عفونت دندان از مشکلاتی است که به دلایل مختلفی می تواند ایجاد گردد.

گاه تنها وجود کمی آلودگی کافی است تا ریشه دندان شما دچار آبسه شده و این آبسه ها با دندان درد منجر شوند. گاهی اوقات نیز این آبسه ها بدون درد بوده و تنها ایجاد تورم می کنند. بنابراین چنانچه دندان درد شما به دلیل عفونت دندان یا عصب کشی دندان باشد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و مشکل را رفع کنید. در این خصوص چندین قرص برای عفونت دندان وجود دارد که در صورت لزوم، پزشک یکی از آن ها یا ترکیبی از آن ها را برای شما تجویز خواهد کرد. در ادامه به معرفی این داروها خواهیم پرداخت.

معرفی برخی از انواع قرص برای عفونت دندان

1. قرص یا کپسول آموکسی سیلین

آموکسی سیلین (Amoxicillin) دارویی نام آشناست که خیلی افراد حداقل یک بار در زندگی برای رفع عفونت هایی که گریبانگیرشان شده است از آن استفاده کرده اند. این دارو از داروهای خانواده پنی سیلین ها و یکی از مهمترین و پرمصرف ترین آنتی بیوتیک های خوراکی برای درمان عفونت است.

آموکسی سیلین به منظور درمان طیف وسیعی از عفونت ها، درمان جوش های چرک دار و همچنین درمان های دندانپزشکی بسیار پرکاربرد است. این دارو به صورت کپسول، قرص، شربت و سوسپانسیون موجود است. اخیرا قرص های جویدنی آموکسی سیلین نیز به بازار آمده است.

نحوه مصرف: توصیه می گردد میزان دقیق مصرف این دارو توسط پزشک مشخص گردد اما به طور معمول برای عفونت های معمولی هر 8 ساعت 250 میلی گرم و یا هر 12 ساعت 500 میلی گرم از دارو مصرف می گردد. درمان با این دارو نباید بیشتر از دو هفته به طول انجامد.

عوارض: عوارض کپسول آموکسی سیلین شامل ناراحتی های گوارشی، تهوع و استفراغ، اسهال و واکنش های حساسیتی، راش پوستی، احساس خستگی، زردی پوست، خشکی دهان، سرگیجه، سردرد و درد معده می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

2. قرص مترونیدازول

قرص مترونیدازول (metronidazole) دارویی است که برای درمان طیف وسیعی از عفونت ها و به عنوان قرص برای عفونت دندان مورد استفاده قرار می گیرد. عفونت دستگاه تولید مثل، عفونت دستگاه گوارش، عفونت های پوستی، عفونت ادراری، عفونت واژن، عفونت دندان و... برخی از موارد مصرف این دارو هستند.

توجه داشته باشید که اگر پیش از اتمام دارو، مصرف آن را قطع کنید، ممکن است علائمتان مجددا عود کند. گاه درمان عفونت دندان با مترونیدازول و اموکسی سیلین، یعنی بصورت ترکیبی از این دو دارو برای تسریع فرایند بهبودی استفاده می گردد.

میزان و نحوه مصرف: توصیه می گردد میزان دقیق مصرف داروی مترونیدازول توسط پزشک مشخص گردد. به طور معمول این دارو به صورت یک قرص هر 8 ساعت تجویز می گردد. برای پیشگیری از ناراحتی معده، بهتر است این دارو را به همراه غذا و یا یک لیوان پر آب و یا شیر مصرف نمود. توجه داشته باشید که اگر بیماری خاصی دارید و یا در دوران بارداری و شیردهی به نوزادتان به سر می برید و یا حتی قصد باردار شدن را دارید قبل از اینکه مصرف دارو را شروع کنید با پزشک یا دندانپزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

عوارض: عوارض قرص مترونیدازول شامل سرگیجه، سردرد، اسهال، تهوع و استفراغ، درد معده، کاهش اشتها، یبوست و خشکی دهان می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

3. اریترومایسین

اگر به پنسیلین ها حساسیت دارید، برای درمان عفونت دندان می توانید از اریترومایسین استفاده کنید.

نحوه مصرف: بهتر است برای مصرف این دارو با پزشک خود یا دکتر داروخانه مشورت کنید. با توجه به نوع و شدت عفونت از طریق خوراکی یا تزریق داخل وریدی، دوزهای مختلفی از اریترومایسین هر 6 ساعت یک بار مصرف می گردد و طول درمان یک تا دو هفته می باشد.

عوارض: تهوع، استفراغ، احساس ناراحتی در شکم، اسهال، کهیر، بثورات جلدی و سایر واکنش های آلرژیک و...

4. آمپی سیلین

این دارو علاوه بر درمان عفونت حاصل شده در دندان ها، برای درمان عفونت های گوارشی و ادراری نیز مصرف می گردد. این دارو بصورت قرص 250 و 500 میلی گرم موجود است و معمولا یک ساعت قبل از غذا یا دو ساعت پس از صرف غذا مصرف می گردد.

نحوه مصرف: با توجه به نوع و شدت عفونت دوزهای مختلف این دارو معمولا هر 6 ساعت یک بار و طبق تجویز پزشک مصرف می گردد. به طور معمول در عفونت های مزمن در بزرگسالان مقدار 250 تا 500 میلی گرم (کپسول آمپی سیلین 250 یا 500) روزانه 4 بار استفاده می گردد.

عوارض: تهوع و استفراغ، اسهال، راش پوستی، تشنج

5. قرص کلیندامایسین

در صورتی که عفونت ایجاد شده در دندان شما شدید و حاد بوده و سایر آنتی بیوتیک ها برای درمان آن کارساز نشوند، ممکن است پزشک شما قرص کلیندامایسین را به عنوان قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان برای شما تجویز کند. این دارو علاوه بر قرص بصورت آمپول و کپسول نیز موجود است.

در صورتی که پزشک شما این دارو را برای شما تجویز کرد، به هنگام مصرف آن به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • دارو را با یک لیوان پر از آب مصرف کنید
  • تا 10 دقیقه پس از مصرف دراز نکشید
  • در صورتی که در حین مصرف این دارو دچار اسهال آبکی یا خونی شدید مصرف آن را قطع کرده و سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

رفع دندان درد با استفاده از روش های خانگی

علاوه بر استفاده از قرص برای عفونت دندان، می توان درد آن را با استفاده از خوراکی های موجود در قفسه های آشپزخانه نیز کاهش داد. مزیت استفاده از روش های خانگی برای تسکین درد دندان بی عارضه بودن آن است. استفاده از داروهای گیاهی مثل روغن میخک می تواند به عنوان یک درمان خانگی و گیاهی در کاهش دندان درد موثر باشد. در لینک های زیر با این درمان های خانگی به طور مفصل آشنا خواهید شد:

نکات تکمیلی در مورد عفونت دندان

معمولا تا زمانی که علت بروز عفونت دندان معین نگردد نمی توان از درمان عفونت اطمینان خاطر پیدا کرد؛ چرا که اگر علت اصلی آن رفع نگردد ممکن است دوباره عفونت دندان ایجاد گردد. پزشک با معاینه دندان و گاها عکسبرداری از دندان می تواند به علت اصلی ایجاد این عارضه پی برده و راه حل مناسب را برای رفع آن اتخاذ کند. گاهی با وجود تلاش برای رعایت بهداشت دهان و دندان و به دلایل دیگر از جمله رژیم غذایی نامناسب، فرد دچار پوسیدگی دندان و نهایتا ایجاد عفونت دندان می گردد. گاهی هم بر اثر ترمیم های ناقصی که قبلا صورت گرفته است ریشه دچار عفونت می گردد. علت هر چیزی که باشد باید توسط پزشک درمان گردد. معمولا دندانپزشک در ابتدای امر برای رفع عفونت دارو تجویز می کند.

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله اسپند دود کن در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com

به "قرص برای عفونت دندان؛ معرفی 5 قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص برای عفونت دندان؛ معرفی 5 قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید