شریعت پناهی:60 درصد بیماران بستری در آی سی یو سوء تغذیه دارند

به گزارش اسپند دود کن، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: 60 درصد بیمارانی که در آی سی یو بستری می شوند دچار سوء تغذیه هستند. چرا که دریافت غذایی خوبی ندارند. این بیماران باید با انواع تغذیه های حمایتی مدیریت شوند.

شریعت پناهی:60 درصد بیماران بستری در آی سی یو سوء تغذیه دارند

به گزارش گروه اجتماعی اسپند دود کن، به نقل از روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، سیده زهرا شریعت پناهی با بیان این مطلب گفت: وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری می گردد نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعین دشواری مواجهه می گردد.

وی اضافه کرد: سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی می گردد و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگان های بدن و ... می گردد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.

شریعت پناهی انواع تغذیه های حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را به وسیله دهانی، لوله ای و وردیدی دانست.

وی درباره بستری بیماران دچار سوختگی در آی سی یو گفت: به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن احتیاج به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامین ها و املاح دارد.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره نمود و اضافه کرد: بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخش های عادی دچار سوء تغذیه می شوند که مهمترین عامل آن بی اشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتور های التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز دارو های اشتهاآور و غذا های کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش می دهد. در مراحل بعدی از پودر های پروتئینی و غذایی استفاده می کنیم؛ و در سرانجام از تغذیه با لوله یا ووردیدی یاری می گیریم.

شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید نمود و اظهارداشت: برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدرات ها، پروتئین ها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ گردد و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.

وی اضافه کرد: دریافت ویتامین ها و املاحی که از آنتی اکسیدان ها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدان های خون این افراد بالا می رود.

عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور بر طب سنتی جهت تغذیه بهبودیافتگان اشاره نمود و گفت: طب سنتی نیز برای خود دارای اعتقاداتی است و در این طب آمده بیماران کرونایی بعضی موادغذایی واجد طبع سرد مثل ماست را بهتر است مصرف نمایند. از آنجایی که طب جدید برای رد این ادعا دلیل علمی محکمی ندارد، بنابراین توصیه های طب سنتی می تواند ارزشمند باشد. همچنین طب سنتی معتقد به مصرف ادویه های گرم مثل دارچین است و از آنجایی که در طب جدید نیز اثر ضدالتهابی و ضداکسیدانی آن ها اثبات شده است، مصرف آن ها می تواند مفید باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "شریعت پناهی:60 درصد بیماران بستری در آی سی یو سوء تغذیه دارند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شریعت پناهی:60 درصد بیماران بستری در آی سی یو سوء تغذیه دارند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید