تصمیمات اقتصادی کشور نیازمند به کارگیری رویکرد تخصصی است

به گزارش اسپند دود کن، خبرنگاران/خراسان رضوی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ تصمیمی نباید در اقتصاد کشور بر اساس رویکرد غیرعلمی و غیرتخصصی گرفته شود. تصمیمات باید بر اساس نگاه حرفه ای شکل گیرد؛ چیزی که در این 8 سال برای اقتصاد ایران چالش ایجاد کرد، تصمیمات غیر کارشناسی در اقتصاد کشور بود.

تصمیمات اقتصادی کشور نیازمند به کارگیری رویکرد تخصصی است

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ تفریح و سفر بیشتر بدانید.

محمدرضا پور ابراهیمی امروز، 31 خردادماه، در آیین افتتاح کنگره بین المللی امام رضا(ع)، اقتصاد، اشتغال و تولید که در دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) برگزار گشت، در تشریح عملکرد مالی دولت یازدهم و دوازدهم اظهار کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، درآمد ملی ایران 0.54 درصد از سال 92 تا 99 کاهش پیدا کرده است. همچنین طی این سال ها نرخ میانه پس انداز ایران سالانه حدود 8 درصد کاهش داشته است. همچنین در سال 92 کشور 48 هزار میلیارد تومان با کسری بودجه روبرو بود که در سال 1400 این رقم به 350 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است؛ یعنی اولین روزی که دولت نو می خواهد آغاز به کار کند، با یک بدهی 350 هزار میلیارد تومانی رو به رو خواهد بود.

وی با اشاره به شرایط نگران کننده پولی ایران افزود: به طور میانگین سالانه حجم نقدینگی 27 درصد در اقتصاد کشور افزایش پیدا کرده است. نرخ مالی که معدل عملکرد مالی است، تقریبا نزدیک به صفر بوده است؛ در حالی که نرخ مالی در برنامه ششم توسعه 8 درصد برنامه ریزی شده بود.

عضو هیات علمی مدیریت مالی دانشگاه تهران با اشاره به فاکتورهای اصلی اقتصاد ایران گفت: چهار تا پنج سال است که اصلاح قانون نظام بانک مرکزی و بانکداری در دستور کار واقع شده است اما کماکان در فضای عمومی کشور نقطه نظرات مختلفی درباره اصلاح قانون نظام بانکداری مطرح است. در کمیسیون مالی مجلس محتواهایی را آماده کرده ایم اما تعدادی از اساتید و محققین حوزه و دانشگاه به آن ایراد گرفتند. تا کنون یک صفحه A4 در رابطه با اصلاح قانون نظام بانکداری کشور پیشنهاد نداشته ایم. انتقاد سفت و سخت گره از اقتصاد اجرایی کشور باز نمی کند. نمی توانیم بگوییم که اقتصاد و تجارت کشور تعطیل شود تا یک مدل اقتصاد اسلامی پیدا و اجرا شود. باید در طول راستا تغییرات را انجام دهیم. از مراکز علمی و حوزه انتظار می رود که به جای مبانی و دیدگاه های خود، مدل های پیشنهادی خود را ارائه دهند.

وی شرح داد: در اینکه باید عدالت را مبنای اقتصاد قرار دهیم و توزیع عادلانه ثروت در جامعه داشته باشیم شکی نیست اما در حال حاضر حوزه و دانشگاه چهار حکم معین برای اصلاح قانون بانک مرکزی پیشنهاد نمی دهد. در حوزه تصمیم گیری اقتصاد کشور باید مدلی ارائه داده شود تا ذیل آن مدل برنامه ها معین شده باشد. در کمیسیون مالی مجلس یک برنامه حداقل سه ساله تدوین شده است. برای بررسی این موضوع دلایلی داریم که به دولت منتخب ارائه خواهیم داد. هیچ تصمیمی نباید در اقتصاد کشور بر اساس رویکرد غیرعلمی و غیر تخصصی گرفته شود. تصمیمات باید بر اساس نگاه حرفه ای شکل گیرد؛ چیزی که در این هشت سال برای اقتصاد ایران چالش ایجاد کرده تصمیمات غیر کارشناسی در اقتصاد کشور بود.

رئیس کمیسیون مالی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نام مثال در ماه های پایانی سال 96 که شاهد آغاز التهابات ارزی در ایران بودیم، رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد را به کمیسیون مالی مجلس دعوت کرده و از آنان برنامه خواستیم. اعتقاد ما این است که هر دولت با هر حزب سیاسی وقتی مشکل نظام را حل می کند، رضایت مردم را کسب کرده است. به دولت وقت اعلام آمادگی کردیم تا در خصوص التهابات ارزی به آنان کمک کنیم اما بدون هماهنگی ما در بانک مرکزی جلسه ای با روسای بانک ها گذاشته و برای کاهش التهابات ارزی تصمیمی غیرکارشناسی و غیرعلمی گرفتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تصمیمات اقتصادی کشور نیازمند به کارگیری رویکرد تخصصی است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تصمیمات اقتصادی کشور نیازمند به کارگیری رویکرد تخصصی است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید