راجع به افزودنی های فست فودی چه میدانید؟

به گزارش اسپند دود کن، فست فودها، خیلی سریع تر از آن چیزی که تصور می کردیم، به زندگی ما وارد شده اند و چه بخواهیم و چه نخواهیم، در زندگی روزمره مان نقش مهمی دارد.

راجع به افزودنی های فست فودی چه میدانید؟

10 ماده افزودنی به فست فود ها که سوال برانگیز هستند!

وقتی در خصوص فست فود ها صحبت میکنیم، نگرانی هایی در خصوص آنها آشکار می شوند. عمدتا، غذاهای سرخ کردنی که قند و چربی بالایی دارند، در زمره غذاهای سالم قرار نمیگیرند. اما سوال برانگیز ترین ابعاد فست فود مثل افزودنی ها به سادگی تعیین نمیشوند.

این افزودنی ها حتی اگر در مواد تشکیل دهنده ذکر شوند، نمیتوانید متوجه شوید چه خطری برای سلامتی تان دارند و حتی برای تلفظ آن ها به فرهنگ لغت احتیاج دارید. حتی اگر این مواد به وسیله FDA تایید شده باشند حداقل کمی ناخوشایند هستند. مقاله زیر به شما یاری می کند در خصوص 10 افزودنی معمول فست فود ها بیشتر بدانید.

پروپیلن گلیکول
اگرچه، این ماده به طور کلی ایمن شناخته شده است ، اما استفاده صنعتی از پروپیلن گلیکول ممکن است باعث گردد برخی افراد از مصرف آن اجتناب نمایند.

این ماده در صنایع غذایی برای حفظ محصولات از انجماد مواد جامد و بعلاوه به عنوان ضد یخ تجاری و ضد یخ هواپیما استفاده می گردد. پروپیلن گلیکول یکی از مواد تشکیل هنده پراکنده ساز ها است که برای تمیز کردن لکه های نفتی استفاده می گردد.

به عنوان امولسیفایر با خاصیت افزایش تثبیت کف و هوادهی در فراوری خامه ها و مخلوط های کیک مورداستفاده قرار می گیرد.

  • این ماده به عنوان روان نماینده چربی دوست در فراوری انواع روغن نباتی مورداستفاده قرار می گیرد.
  • منو پروپیلن گلایکول به عنوان حلال مواد معطر از تبخیر رطوبت مواد غذایی جلوگیری می کند.
  • می توان از پروپیلن گلایکول به عنوان عامل مرطوب نماینده در ساخت آدامس استفاده نمود.
  • پروپیلن گلایکول یک مرطوب نماینده و پایدار نماینده خوب در بسیاری از زمینه های صنعت غذایی اسانس غذا ، کیک و کلوچه می باشد.
  • پروپیلن گلایکول حلال اصلی در صنعت اسانس است.4
آمونیوم سولفات
آمونیوم سولفات برای تنظیم اسیدیته نان ها، رولت ها و کلوچه ها استفاده می گردد. این ماده به تاییدFDA به عنوان فرتیلایزر، یکی از مواد تشکیل دهنده اسپری آفت کش و ماده ضد اشتعال نیز کاربرد دارد.
کلسیم سیلیکات
این ماده آنتی کیک(عاملی که از چسبندگی و گلوله شدن جلوگیری می کند) در انواع مختلفی از محصولات غذایی از نمک و شکر گرفته تا غلات و در گوشت های فرآوری شده یافت می گردد. کلسیم سیلیکات در عایق کاری و ساخت جاده ها نیز استفاده می گردد.
آزودی کربن آمید
اگرچه استفاده از این ماده به عنوان افزودنی به خوراکی ها (مخصوصا به عنوان عامل ورآمدن و سفید شدن نان) در آمریکا اثبات شده است، اما هنوز استفاده از آن در اتحادیه اروپا تایید نشده است. آزودی کربن آمید در فراوری پلاستیک کاربرد دارد.
سدیم اسید پیروفسفات
این افزودنی که به عنوان دی سدیم پیروفسفات نیز شناخته می گردد، به تاییدFDA برای جلوگیری از رنگ رفتگی استفاده می گردد.

پیرو فسفات با فرمول شیمیایی Na2 H2P2O7 یک ترکیب اسیدی با PH 4 است . این اسید به علت فراوری گاز کربنیک که در حین عملیات مخلوط کردن، نگهداری خمیر و پخت محصولات خمیری و بیسکویت فراوری می کند دارای اهمیت است.

پودرهای نانوایی از بیکربنات سدیم و نوعی اسید ضعیف مانند پیرو فسفات ساخته می شوند که در محیط مایع و در اثر بالا رفتن دما ایجاد گاز کربنیک می نمایند و این گاز موجب افزایش حجم و اسفنجی شدن و تخلخل بافت نان ، بیسکویت، کیک و فرآورده های مشابه می گردد.3

سدیم نیترات
این ماده افزودنی رایج ترین ماده در فراوری گوشت های فرآوری شده مثل هات داگ و سوسیس است. تحقیقی در سال 2012 نشان داد افرادی که میزان زیادی گوشت فرآوری شده حاوی سدیم نیترات مصرف کردند، بیشتر از کسانی که گوشت قرمز فرآوری شده استفاده نکردند، در معرض دیابت ملیتوس (نوع 2) و بیماری قلبی عروق کرونر قرار داشتند. بعلاوه در طرز تهیه چرم و پراکندگی نفت استفاده می گردد و میزان زیاد آن می تواند باعث ایجاد عدم تعادل مواد معدنی گردد.
رنگ خوراکی قرمز(carmine)
این رنگ غذای قرمز رنگ، از پوسته های حشره قرمز دانه ساخته شده است. اگر چه این ماده تاثیری بر سلامت اغلب افراد ندارد اما در موارد نادر، می تواند باعث بروز واکنش آلرژیک و یا حتی آنافیلاکسیژ گردد.
تیتانوم دی اکسید
به عنوان عامل سفید نماینده در پودر خامه قهوه، سس سالاد و مجموعه کاملی از محصولات غذایی دیگر استفاده می گردد اما میزان کم تیتانیوم دی اکسید به احتمال زیاد بی ضرر است. گفته می گردد در صورت استنشاق، این ماده ممکن است سرطانزا باشد.
شلاک (رزین غذایی)
در حالی که ممکن است با شلاک به عنوان رنگ چوب تزیینی آشنا باشید، احتمالا از شنیدن این موضوع که این ماده را به عنوان خوراکی از آبنبات ها گرفته تا سیب ها به شکل لعاب قنادی می خورید، تعجب خواهید کرد.1

شلاک نوعی رزین استفاده شده در صنایع غذایی است که دارای ویژگی های منحصر بفردی است. این ماده در واقع از ترشحات نوعی شپشک لاک ساز فراوری می گردد. براقی خیره نماینده بسیاری دراژه ها، اسمارتیزها، آدامس ها، آبنبات ها از همین ترشحات است. فروش شلاک به صورت پرک خشک انجام می گردد که با انحلال در الکل شلاک مایع را به دست می دهند.2

سیلیکون دی اکسید
این ماده افزودنی، اساسا همان شن و ماسه است که به عنوان عامل آنتی کیک استفاده می گردد. شما احتمالا می خواهید مواد تشکیل دهنده هر غذای حبوبات داری را که می خورید آنالیز کنید تا ببینید که آیا حاوی سیلیکون دی اکسید است یا نه.1

آیا عامل ناخوشایند در برخی از این مواد تشکیل دهنده حتی اگر از نظر فنی برای مصرف تایید شده باشند، می تواند باعث دوری شما از این مواد گردد؟

پینوشتها

1.www.rastineh.com

2.www.namexon.com

3.www.foodyar.com

4.www.pkrad.com

منبع: راسخون

به "راجع به افزودنی های فست فودی چه میدانید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راجع به افزودنی های فست فودی چه میدانید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید